Create and deploy IT solutions

In realtime uw marges kennen en erop anticiperen op een eenvoudige manier

In realtime uw marges kennen en erop anticiperen op een eenvoudige manier

Bedrijven uit alle sectoren gebruiken steeds vaker een operationele projectmodus en worden zo een PBO (Project Based Organization). Deze organisaties gebruiken sinds lange tijd projectbeheer om hun efficiëntie te verhogen en hun kosten te verlagen. Maar ondertussen vraagt de markt nu ook steeds meer een verbeterde integratie met de verkoops- en facturatieprocessen. Microsoft speelt in op deze behoefte van holistisch projectmanagement met Microsoft Dynamics 365 voor Project Services Automation (Dynamics 365 voor PSA), een oplossing op basis van Microsoft Dynamics CRM, een toonaangevende CRM-oplossing. Hoe kan Microsoft Dynamics u helpen uw marges te verbeteren?

Bepaal de correcte prijs in een complexe organisatie

Dynamics 365 voor PSA helpt bedrijven om concurrerend te blijven op basis van de beschikbare middelen binnen de organisatie en een goed begrip van de vaardigheden die nodig zijn en de kosten en de tijd die nodig is om de klus te klaren. Op deze manier kan het bedrijf haar prijzen bepalen in lijn met de margedoelstellingen terwijl het de kansen op verkoop optimaliseert

Verzend sneller offertes

Dynamics 365 voor PSA voorziet sjablonen om organisaties te helpen zakelijke voorstellen sneller over te maken. Dit zorgt ook voor een daling van de kostprijs per verkoop. Deze sjablonen helpen ook om een tijdsschema aan klanten te voorzien zodat dat de kans op het correct opleveren van het project toeneemt.

Wijs de best beschikbare middelen toe

Een van de grootste troeven van Dynamics 365 voor PSA is om organisaties in staat te stellen tegen de juiste prijs de juiste persoon te vinden om te werken aan een project. Deze functie optimaliseert de te factureren uren, één van de meest kritische onderdelen voor de winstgevendheid. Deze functie is ook van toepassing op de onderaannemers en partners, die gemiddeld 10 tot 15% van uw facturatie vormen.

Zorg voor dat de professionele ontwikkeling van uw medewerkers

De Dynamics 365 voor PSA-architectuur laat consultants en andere personeelsleden toe te anticiperen op toekomstige projecten. Met deze functie zal het niveau van vermoeidheid en slijtage van uw middelen verlaagd worden. Dit is van onschatbare waarde voor uw HR.

Vereenvoudig puntingen en hun goedkeuring

Dynamics 365 voor PSA biedt intuïtieve opties die rechtstreeks geïntegreerd zijn in uw Outlook-kalender voor desktop en mobile. Zij verlichten de vermoeiende taak van het opvolgen en monitoren van besteedde tijd aan een project en de kosten ervan. Dit helpt om de operationele kosten door middel van een grotere efficiëntie en een betere tevredenheid van werknemers te verminderen.

Facturatie zonder verrassingen Zoals hierboven besproken zorgt Dynamics 365 voor PSA dat medewerkers hun tijd en kosten voor een project kunnen registreren en dit zowel op desktop en mobiel. Dit leidt tot transparante en accurate facturen. Het resultaat is meer tevreden klanten en dus een verminderd risico van afgewezen of betwiste facturen. Vergeet niet dat de afwijzing van een factuur de betaling aanzienlijk kan vertragen en dit de financiële gezondheid van uw bedrijf kan schaden.

Conclusies Dynamics 365 voor PSA zorgt dat u PBO-projecten effectiever kunt verkopen door het beter anticiperen op de startdatum van het project, de duur en de totale kosten. Uw organisatie kan de toegewezen medewerkers en teams beter beheren en zo de winstgevendheid en klanttevredenheid verhogen. Dankzij een goede afstemming tussen de inhoud van de verkoop en projectoplevering kan uw bedrijf sneller en winstgevender groeien.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Prodware, toonaangevende partner voor Microsoft Dynamics 365.