Create and deploy IT solutions

Microsoft Dynamics 365 : een digitale transformatie voor elk bedrijf!

Microsoft Dynamics 365 : een digitale transformatie voor elk bedrijf!

Op 1 november 2016 brak een nieuwe mijlpaal aan voor de Cloud. Een nieuwe generatie Microsoft-software werd gelanceerd: Dynamics 365, ook wel D365 genoemd. D365 is een nieuwe bedrijfsoplossing die ERP en CRM combineert in een gemeenschappelijk platform. Maar het gaat nog verder dankzij een implementatie van Office 365, de bestaande AX, NAV en CRM-oplossingen, Power BI, Power Apps en de nieuwe Micorosft AppSource (aankoop- en beheerplatform voor addons).

Dynamics 365 verandert het spel. Het is een nieuw hoogtepunt in de Cloud-geörienteerde strategie die al in 2002 begon. Alle voordelen van een Microsoft-integratie, gecombineerd met een mobiele interface zorgen voor een nieuwe ervaring in een gebruiksvriendelijke revolutionaire tool.

 

Dynamics 365 Enterprise Edition

Consolideert het nieuwe Dynamics AX (eerder gekend als AX7) en CRM Online. Met een integratie van onder andere Operations, Verkoop, Marketing en Customer Care.

  • Microsoft Dynamics AX 7 wordt Microsoft Dynamics 365 Enterprise Edition for Operations.
  • Microsoft Dynamics CRM Online wordt Microsoft Dynamics 365 Enterprise Edition for Sales.
  • Office 365, Power BI, Power Apps en Sharepoint Online worden standaard geïntegreerd.

 

In navolging van de vele bekende ‘App Stores’ komt er nu de Microsoft AppSource. Een nieuw platform om addons te ontdekken, proberen, aan te kopen en beheren. Op dit nieuw ecosysteem kunnen zowel businessusers als IT’ers aan de slag om uw D365-tool nog beter te maken.

Het nieuwe platform D365 is een grote verbetering voor Dynamics-gebruikers. Maar een belangrijke vraag dringt zich op: hoe kan ik de omschakeling beheren? Het antwoord is afhankelijk van diverse factoren: sector waar uw bedrijf actief is, veiligheid, reglementering, etc. Bij Prodware zien we als eerste stap een evaluatie om te analyseren hoeveel tijd aan welke taken gespendeerd wordt binnen uw IT-afdeling.

In tijden waarbij de Cloud een steeds grotere centrale rol gaat spelen, heeft het natuurlijk minder zin lokale infrastructuur (servers) te beheren. We geven u graag enkele nuttige inzichten wanneer u nadenkt over een omschakeling naar Dynamics 365.

 

Hoe een geslaagde omzetting naar D365 realiseren?

Contacteer Prodware! Wij helpen u om uw requirements te analyseren. We kijken welke functies Dynamics 365 in huis heeft om aan uw vereisten te voldoen.

 

Is er een lokale versie beschikbaar?

De roadmap voor Dynamics 365 voorziet geen lokale versie. Maar we kunnen enkele lokale implementaties van de Operations-module (voorheen gekend als AX7) voorzien. Enkele voorbeelden waar dit nuttig kan zijn:

  • Een multinational gevestigd in de Verenigde Staten die een lokale financiering nodigt heeft in een Europees land.
  • Een distributeur die het zich niet kan veroorloven offline te vallen. Hier is er lokale kopie van Dynamics 365 beschikbaar, maar de belangrijkste database wordt opgeslagen in de Cloud (Azure).

 

Kan de broncode gewijzigd worden?

Tot op een bepaald niveau wel. Zoals bij Iphone moet er eerst een kwaliteitscontrole uitgevoerd worden om te verzekeren dat het eindresultaat functioneel is. Maar het lijdt geen twijfel: de nieuwe AppSource zorgt voor aanzienlijke nieuwe mogelijkheden.

 

Vandaag al overschakelen op Dynamics 365?

Overschakelen op een Cloud-oplossing is een ontdekkingstocht voor elke organisatie. Die heeft dan ook impact op alle aspecten van uw IT. Begin vandaag al met uw evaluatie: documenteer uw requirements (beschikbaarheid, veiligheid, verbonden applicaties). En vergeet niet dat dit een reis is die u niet alleen hoeft te maken. Prodware staat u graag bij om deze omschakeling tot een succes te maken voor uw onderneming!