Create and deploy IT solutions

Waarom overstappen op ERP Microsoft Dynamics 365

Waarom overstappen op ERP Microsoft Dynamics 365

Voor een deel van de Microsoft Dynamics AX community is de overstap naar Dynamics 365 vanzelfsprekend. Anderen hebben echter een zekere terughoudendheid en zeggen “ons oude systeem werkt altijd”.

De argumenten ten gunste van de Software-as-a-Service en het voordeel van een maandelijks abonnement tegenover een jaarlijkse investering blijven ondernemingen overtuigen om over te stappen naar de cloud. De reden, als er slechts één reden zou zijn, is dat de gebruikers van AX het risico lopen door hun concurrenten ingehaald te worden op de weg van de digitale transformatie.

Hoe belangrijk is overstappen?

Elke onderneming heeft verschillende behoeften en prioriteiten. Bijvoorbeeld: profiteren van de automatische verbeteringen die met de cloud samengaan, of evolueren van een CAPEX model naar OPEX Wat dat betreft is Dynamics 365 een service management en evolueert naar gelang de omvang van de onderneming.

Vervolgens, beschikt Dynamics AX 2012 over een rijke klanten interface  – tegenwoordig geven ondernemingen eerder de voorkeur aan lichte applicaties die toegankelijk zijn via het web. Ten slotte, willen ondernemingen beschikken over business workflows die door apps als PowerApps en Flow worden aangeboden. Deze waren niet beschikbaar in Microsoft Dynamics AX of Microsoft Dynamics CRM. Deze redenen zijn voldoende om ondernemingen te motiveren om de oude versies te migreren naar Dynamics 365.

De anti-silo ERP

Een van de cruciale problemen die internationale ondernemingen tegenkomen is het feit dat ze over Dynamics AX instanties beschikken die door de verschillende vestigingslanden  heen in silo’s werken. Een van de hefbomen die de migratie naar Dynamics 365 biedt is om het geheel in een enkele globale instantie te consolideren die door de verschillende zones heen toegankelijk is door gebruik te maken van een webinterface. Dat geldt voor de ERP en de CRM maar ook voor de apps PowerApps en Flow.

Wees concurrerend 

Vele ondernemingen uiten hun behoeften om een voorsprong te ontwikkelen ten opzichte van hun concurrenten, met name inzake hun digitale transformatie. Het antwoord is natuurlijk om over te stappen op Dynamics 365. Hoe zich voor te bereiden op een snelle migratie? Moet je voor een migratie in fasen kiezen of in een keer migreren?

Natuurlijk willen ondernemingen zo snel mogelijk de  transitie van hun operationele activiteiten naar Dynamics 365 maken. Zo biedt uw Prodware partner u het proces van de kernactiviteiten en de lopende operationele activiteiten te migreren, en in een tweede fase de meest geavanceerde functies van Dynamics 365 als PowerApps en Flow te integreren. Zo kunnen onze klanten een belangrijke voorsprong behalen op hun concurrenten.

Neem nu contact op met onze adviseurs om ons uw project voor te leggen en te ontdekken hoe Prodware uw onderneming kan begeleiden bij de migratie naar Microsoft Dynamics 365.