Create and deploy IT solutions

Vijf belangrijke voordelen van Dynamics 365 voor uw financiële administratie en boekhouding.

Vijf belangrijke voordelen van Dynamics 365 voor uw financiële administratie en boekhouding.

Vijf belangrijke voordelen van Dynamics 365 voor uw financiële administratie en boekhouding.

Als financieel hoofd heeft de CFO een ongezien inzicht in de bedrijfswerking. Zijn belang voor de toekomst van het bedrijf is dan ook groot en de tools die hij ter beschikking krijgt zijn van groot belang. Dankzij de vele voordelen en mogelijkheden van Dynamics 365 wordt zijn werk eenvoudiger en efficiënter.

 

De cloud en zijn voordelen

Bij zijn aankomst op kantoor hoeft de CFO dankzij de Cloud geen verschillende tools en programma’s te openen om aan de slag te kunnen. De Cloud is dan ook geen modetrend, maar zorgt voor een nieuwe manier van werken. Dankzij Dynamics 365 in de Cloud wordt het delen van informatie eenvoudiger dan ooit. Alle belangrijke bestanden (financiële cijfers, bestanden en gegevens, budgetten, etc.) en controlemechanismen zijn beschikbaar via dit uniek platform. De financieel directeur wint tijd en kan efficiënter werken.

In de Cloud zijn ook andere tools beschikbaar, denken we aan Dynamics CRM Online en Dynamics AX Online. Doordat alle informatie centraal op één punt beschikbaar is, kan het financieel beheer sneller en beter plaatsvinden. Er kan meer tijd besteed worden aan wat belangrijk is: marketing, klantenservice en het lanceren van nieuwe projecten.

 

Alles beheren vanuit Outlook

Outlook is binnen Dynamics 365 een nieuwe hub geworden voor de financieel directeur. Doordat alle data en gegevens gekoppeld kunnen worden, krijgt de CFO en financiële dienst een totaal overzicht over de bedrijfswerking, klanten en leveranciers. Outlook is het centrale communicatieplatform geworden om transacties en contacten met partners, klanten en leveranciers op te volgen en te beheren. Het vormt een onschatbare waarde voor financiële analyse en verslagen.

 

De kracht van Power BI

Doorheen dagen en weken van de bedrijfswerking evolueert het financieel aspect continu. Dankzij Dynamics wordt alle data opgeslagen en gekoppeld. Maar het wordt pas echt interessant als we deze big data laten interpreteren door Power BI, de grafische tool van Dynamics. Dankzij Power BI ziet u op een grafisch aantrekkelijke manier meteen alle belangrijke cijfers en trends. Dit via handige dashboards die live alle nodige informatie verspreiden op een eenvoudige maar duidelijke en krachtige manier.

 

Risicomanagement

Eén van de belangrijkste taken voor een financieel directeur is het waken over financiële en economische risico’s die een gevaar vormen voor het bedrijf. Dankzij technologisch innovatieve tools zoals Dynamics 365 kunnen deze risico’s beter ingeschat en geautomatiseerd worden. Dankzij slimme algoritmes worden gevaren en risico’s tijdig opgemerkt en worden de nodige mensen tijdig ingelicht. De CFO kan zo zijn tijd beter spenderen, met in het achterhoofd de zekerheid dat een intelligente tool waakt over de financiële status en risico’s van het bedrijf.

 

Een betere klantenrelatie

Een goede klantenrelatie begint met een sterke interne werking van het bedrijf. De CFO draagt hiertoe bij door bv. zijn contact met stakeholders. Dankzij de ERP-oplossingen van Microsoft Dynamics verspilt de CFO minder tijd aan bellen en e-mailen en kan hij meer tijd en energie spenderen om het bedrijf te verbeteren. Bovendien zorgt één centrale tool voor een kostenbesparend effect. Het gebruik van verschillende (verouderde) tools vergt meer onderhoud en meer contractueel werk. Door het besparen van kosten kunnen de vrijgekomen middelen ingezet worden voor een betere klantenervaring of om het bedrijf financieel gezonder te maken.

 

Microsoft Dynamics 365 is dé nieuwe tool die bijdraagt aan een efficiëntere en betere boekhouding en financieel management. Dynamics is beschikbaar voor elk type bedrijf en biedt een groot aantal voordelen voor elke sector. Ontdek alle voordelen en mogelijkheden via deze link.