Create and deploy IT solutions

De gegevens van uw onderneming beheren met Microsoft Power BI

De gegevens van uw onderneming beheren met Microsoft Power BI

Power BI is een Business Intelligence oplossing in de cloud die het vinden en modelleren van gegevens en visuele rapportage vereenvoudigt. Het gaat om een verzameling van aanvullende praktische hulpmiddelen die de informatie van uw bedrijf analyseren en delen. Maar bovenal is Power BI geïntegreerd met Microsoft Dynamics 365. Hier ziet u hoe het beste uit deze oplossing kan halen.

Industriële bedrijven hebben langdurige relaties met andere externe entiteiten: leveranciers, distributeurs en klanten. Vele van hen bijvoorbeeld beheren hun inventaris niet alleen in hun eigen fabrieken en magazijnen, maar ook bij hun leveranciers en distributeurs. Sommige werken zelfs samen met hun klanten om bepaalde onderdelen van hun producten uit te voeren.

Dit feit maakt dat de Microsoft Dynamics 365 toepassingen, en vooral Power BI, bijzonder effectief zijn voor het beheren van kritieke gegevens op elk gewenst moment, om zo bij te dragen tot het succes van uw bedrijf. De dagelijkse werking van de moderne industriële ondernemingen vereist een open infrastructuur waarin alle partners kunnen integreren.

Deze bedrijven kunnen bijvoorbeeld Dynamics 365 gebruiken om hun distributienetwerk beheren, klantrelaties te onderhouden en gegevens betreffende verkooppunten van eindklanten te volgen. Ze maken zo hun offertes, ontwikkelen speciale tariefafspraken en beheren contractuele afspraken.

Microsoft zegt dat “Dynamics 365 gebaseerd is op een platform dat kan worden uitgebreid voor gegevensuitwisseling en digitale intelligentie.” Dit vereenvoudigt de integratie van gegevens en transacties komende van verschillende entiteiten. Neem nu een bedrijf dat onderaannemers gebruikt voor het sorteren, assembleren, testen en verpakken van hun producten. Met Dynamics 365 en Power BI kunnen de kaderleden van het bedrijf real-time gegevens krijgen over de status van deze taken, zoals bijvoorbeeld het volume van de geproduceerde eenheden en het foutenpercentage. De gebruiker kan snel deze informatie analyseren in een business intelligence omgeving en dankzij het vermogen van Power BI vaststellen van waar de fouten komen.

De gecombineerde kracht van ERP en CRM

Dynamics 365 combineert ERP en CRM in één enkel platform. Dit helpt om betere en snellere beslissingen te nemen. Bedrijven nemen zo betere beslissingen in hun CRM-omgeving omdat ze alle zakelijke informatie via business intelligence ter beschikking hebben.

Wat betreft klantervaringen en operationeel beheer kan een bedrijf snel trends identificeren en beoordelen en er dan ook naar handelen. Dankzij de Common Data Service biedt Dynamics 365 een platform om gegevens uit te wisselen in een enkel register. Bedrijven krijgen zo een zicht op alle mogelijkheden vanuit een enkele weergave. Dit is veel eenvoudiger dan in het verleden en daarom kan informatie veel sneller rondgaan. De effectiviteit van supply chains kan zo worden vertienvoudigd en beslissingen betreffende de planning zijn veel nauwkeuriger.

Kort samengevat is Dynamics 365 een veel consistentere oplossing. Bedrijven hoeven minder tijd te besteden aan het beheer van hun transacties en kunnen meer tijd steken in het intelligent analyseren van hun echte zakelijke kwesties.

Als u de data-analyse van uw bedrijf wenst te verbeteren om zo de werking van uw bedrijf te optimaliseren, dan is Power BI de oplossing.  Contacteer vandaag nog een PRODWARE adviseur om verdere stappen te bespreken!