Create and deploy IT solutions

Van doeltreffende boekhouding naar toekomstgericht beleid

Van doeltreffende boekhouding naar toekomstgericht beleid
De tijden waarbij de taken van de CFO beperkt werden tot het bijhouden van de jaarrekeningen en het nastreven van een efficiënte boekhouding liggen lang achter ons. Terwijl de economie de invloeden van de ‘Ubers’ van deze generatie ondergaat, is de CFO uitermate geschikt om het nieuwe businessmodel en de digitale transformatie van het bedrijf te ondersteunen. Niet langer een correcte en gezonde boekhouding, maar ook een visionair beleid zorgt dat organisaties kunnen anticiperen op de toekomst. Het is niet langer een kwestie van winst maken, maar vooral van overleven.

Door zijn inzicht in de financiële transacties (inkomsten en uitgaven) van het bedrijf heeft de CFO een erg waardevol inzicht in de werking van het bedrijf. De CFO wordt dan ook hoe langer hoe meer betrokken bij de strategische beslissingen van het bedrijf en zetelt steeds vaker in de raad van bestuur. Als aanvulling op het dagelijks financieel beheer moet de CFO ook de financiële toekomst van het bedrijf kunnen inschatten. Maar hoe?

In tijden waarbij data (ook financiële data) exponentieel groeit (Big Data) wordt het steeds moeilijker al deze informatie efficiënt te beheren en te verwerken. Financiële en menselijke beperkingen spelen hier vaak een belangrijke rol. Het nemen van juiste beslissingen wordt dan ook steeds moeilijker. Om deze redenen roept de CFO de hulp in van technologie om deze data te beheren met het oog op het nemen van goede strategische beslissingen.

Big Data voor de CFO

Nieuwe technologieën bieden de CFO ongeziene mogelijkheden om data te verzamelen. Intelligente sensoren, het Internet of Things, ERP-terminals, etc. Dankzij al deze data is de CFO in staat om geautomatiseerde analyses uit te voeren. Dit biedt enorme kansen om onder toenemende druk meer cijfers in minder tijd te verwerken.

Door een correcte analyse van alle macro- en microdata (inkomsten, e-commercetransacties, klantprofielen, productie en services, relatiebeheer, etc.) kan geanticipeerd worden op trends en kan de verdere richting van het bedrijf bepaald worden. Problemen worden op die manier ook sneller opgemerkt zodat deze aangepakt kunnen worden voor ze escaleren en ernstige schade zouden aanrichten. Big data lijkt misschien onbeheersbaar, maar biedt een globaal bedrijfsoverzicht van onschatbare waarde. En dit binnen handbereik als u de goede tools gebruikt.

Waarom Microsoft Dynamics AX

Door uw CFO toegang te geven tot deze Big Data kan hij weloverwogen beslissingen nemen. Kennis is macht en leidt tot betere strategische keuzes. Microsoft Dynamics AX, in combinatie met andere tools zoals Excel en Power BI, levert de mogelijkheden om relevante cijfers en data te beheren. Dit leidt tot een betere inkijk in de financiële stromen, een efficiënter beheer en op lange termijn een duurzame winstgevendheid die zichtbaar wordt in de ROI.

Wilt u meer weten over Dynamics AX? Wij bieden u graag begeleiding op maat!